srijeda, 25. svibnja 2016.


SASTOJCI
Potrebno je:
1 kg pilecih prsa
za przenje ulja
za uvaljanje malo brasna
Smjesa za pohovanje:
3 komada jaja
5 supene kasike kiselog mlijeka
1/4 pakovanja praska za pecivo
odredjena kolicina brasna
po ukusu soli

PRIPREMA
SMJESA ZA UVALJANJE MESA:
1.
U kiselo mlijeko dodati jaja i viljuskom dobro pomjesati da se smjesa izjednaci. Posoliti po ukusu.
2.
U izjednacenu smjesu postepeno dodati onoliko brasno, unapred pomjesan prasak za pecivo, tako da dobijete smjesu retkoce kao za palacinke.
3.
U nju uvalati tuceno meso.
IZRADA SNICLI:
1.
Na radnu povrsinu staviti najlon kesu. U nju rasporediti pileca prsa jedno do druge.
2.
Najlon kesu poklopiti i preko kese lagano tuci meso u snicle.
3.
Svako parce tucenog mesa posoliti s obje strane i uvaljati u brasno. *Ako vam je lakse parce tucenog mesa nemojte posoliti, vec sol pomjesajte sa brasnom i u to uvaljajte meso.
4.
Nakon toga meso uvaljati u smjesu za uvaljanje.
5.
Meso prziti na ulju u rebrastu tavu.
Posluživanje
Snicle od pilecih prsa sluziti tople uz prilog po vasem izboru.

0 komentari:

Objavi komentar